Umur 16 Tahun Sudah Menjadi Jutawan Kasut

kasut
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

Banyak kita tengok zaman sekarang ni jutawan-jutawan produk kesihatan, jutawan bidang minyak & gas, jutawan produk kecantikan dan fesyen. Alhamdullilah semakin hari semakin ramai usahawan-usahawan Malaysia yang mula berjaya dan sama-sama memacu ekonomi negara. Ada ke orang jadi jutawan dengan kasut?

banner-animation

Surprisingly ada!! dan lebih mengejutkan dia adalah seorang remaja!baru sahaja 16 tahun! , Benjamin Kapelushnik  “The Sneaker Don” anak muda kelahiran Amerika Syarikat menghasilkan sale lebih kurang RM4juta setahun . Gambar dibawah merupakan  gambar Benjamin tengah berenang dengan kasut  Adidas Yeezy Boost. Kasut yeezy boost ni market dalam malaysia berharga ribuan ringgit cecah RM4-8K tau!, sangat terkenal di kalangan peminat sneekers.

Image result for Benjamin Kickz,kredit foto : highsnobiety.com

Sejarah bermulanya kejayaan benjamin sebagai reseller sneakers hebat ini bermula apabila dia mendapat hadiah kasut pertama dari ibunya sendiri iaitu Nike Galaxy LeBron dan Kobe. Benjamin tak tahu apa-apa pasal kasut dan mula menjadikan kasutnya sebagai kasut seharian dan bawa ke sekolah. Di sekolah, dia banyak mendapat pujian hebat dan teguran dari rakan sebayanya, dan dari situlah benjamin mula tahu yang kasutnya special dan mahal di pasaran. Disitulah timbulnya minat Brother Benjamin untuk mengumpul pelbagai koleksi kasut berjenama .

kasut3
kredit foto : sneakerbardetroit.com

Pada mulanya, pengetahuan saya mengenai dunia kasut tidak banyak, tetapi sejak ditegur rakan-rakan, minat saya terhadap kasut semakin bertambah sehingga saya berjaya mengumpul pelbagai koleksi kasut berjenama. Ketika itu, saya hanya mengumpul kasut keluaran terbaharu jenama terkenal seperti Adidas, Nike, dan sebagainya sebelum merancang untuk menjualnya semula kepada orang lain. Dipetik dari complex.com.

kasut2kredit foto : sneakerbardetroit.com

Benjamin Kapelushnik semakin popular sebagai reseller kasut limited edition setelah dia diperkenalkan dengan DJ Khaled yang ketika itu memerlukan tiga pasang kasut jenama Nike ‘Pantone’ pek Air Jordan XI. Boleh refer video bawah ni tengok macam mana stylonya “The Sneaker Don” , Benjamin Kapelushnik. 🙂

Menakjubkan 🙂 mana tau satu hari nanti di Malaysia juga ada sesorang yang boleh jadi “The Sneaker Don” . Apa yang penting minat dan passion yang tinggi.

BOLEH TOLONG SHARE?

Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

Harap anda boleh tolong Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat inspirasi 🙂

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Zira di 012-9418249 untuk berbincang.

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *