Risau Kasut Tak Muat Kalau Beli Online? Tips Menarik Untuk Mendapatkan Ukuran Yang Betul

pexels-photo-374680
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

Sedih bila beli kasut online tapi tak muat? 🙁

pexels-photo-267177

Kasoot.my merupakan satu online shop yang menjual kasut. Menjual barangan online bukanlah satu perkara yang mudah terutamanya menjual kasut. Kerana tidak semua orang yakin dengan saiz kakinya. Tapi kalau kita dapat ukur kaki kita dengan ukuran yang betul, insyaallah kita tak perlu risau lagi tentang muat atau tidak.

Dulu sebelum admin memulakan perniagaan kasut online ini, admin juga seorang yang menggemar membeli barangan online. Admin selalu risau kalau beli kasut online mesti tak muat tetapi bila admin dah cuba tips yang admin nak share kali ini, admin tak risau dah sebab semua kasut yang admin beli semuanya muat pada kaki dan disebabkan oleh itu, admin mengambil peluang ini untuk membuka sebuah perniagaan kasut  secara online.

kasut online

Jum kita baca cara-cara untuk mendapatkan ukuran saiz kaki yang betul.

Pertama sekali, anda hanya perlu ada ;

Kertas kosong

pexels-photo-416346

Pita pengukur

1200px-Tape_measure_colored

Pensil atau pen

color-pencil-drawing-coloring-colored-pencils-159825

Cara untuk mengukur saiz kaki anda sebenarnya sangat lah mudah.

  • Anda hanya perlu berdiri tegak dan letakkan sebelah tapak kaki anda di atas kertas kosong tersebut.
  • Kemudian, anda lakarkan tapak kaki anda di atas kertas tersebut.
  • Ambil pita pengukur, dan ukur panjang kaki anda dari hujung jari kaki yang paling panjang sehingga ke belakang tumit.

Screenshot_64

Kalau anda rasa susah, anda boleh lihat gambar di atas ini atau anda boleh contact crew kami di link ini untuk dapatkan nasihat tentang saiz kaki anda dan click gambar di bawah untuk lihat instagram kami 😛

pexels-photo-744462

Bukan itu sahaja cara yang ada. Anda juga boleh menggunakan dinding rumah anda. Caranya juga mudah. Sama seperti di atas cuma anda perlu berdiri rapat ke dinding, dan biarkan tumit anda terkena pada dinding. Kemudian tandakan jari kaki yang paling panjang kemudian ukur menggunakan pita pengukur.  Mudah kan?

lantai-dinding

Kalau korang semua nak tahu, hujung jari kaki kita ni ada banyak jenis. Ada 3 jenis. Korang punya hujung jari kaki yang mana satu? J

download

Jangan pening dah lepasni kalau taktahu saiz bila nak beli kasut secara online. Dah tahu saiz tapi taktahu nak beli kasut kat mana? Jangan lah risau. Kan ada Kasoot.my. Follow je instagram dan juga facebook kiteorang ataupun boleh direct whatsapp admin kiteorg untuk tengok kasut – kasut yang cantik dan menarik dan dapatkan nasihat dari crew kami untuk saiz yang betul dan tepat. Sekali tengok, mesti jatuh cinta!

BOLEH TOLONG SHARE?

Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

Harap anda boleh tolong Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat info fesyen terkini 🙂

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Farah di link ini untuk berbincang. Tak perlu save contact 🙂

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *