Pengumpul Kasut Mencipta Nama

Carlos1
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

Harini admin nak kongsikan satu cerita dimana seorang penjual kasut yang mendapat penghargaan dari Adidas. Apa yang menariknya tentang kisah ini, orang ini merupakan orang tua yang mempunyai minat dalam kasut yang begitu tinggi dan mampu menjadikan contoh kepada kita semua.

Addidas-201410170657023

Seorang retailer Adidas iaitu Carlos Ruiz yang menghabiskan sisa hidupnya dengan menjadi pengumpul kasut Adidas yang terbanyak dan mempunyai sebuah kedai di Argentina. Tetapi malangnya, kedai beliau telah dirompak dan beliau telah ditembak dengan dua peluru membuatkan Carlos tidak boleh berjalan selama 2 tahun.

Adidas_Spezial_1

Selama 10 tahun beliau mengumpul semua kasut Adidas. Bukan sahaja kasut Adidas yang terbaru, malah edisi khas mahupun yang dari zaman kemunculan Adidas beliau telah mula mengumpul kesemuanya sekali. Beliau mempunyai terowong khas yang menjadi tempat penyimpanan kesemua kasut-kasut Adidas yang dia ada. Hebatnya!

bis-ruiz-tienda

Malahan ada juga kasut yang sudah tidak ada lagi di Adidas, tetapi terdapat di kedai antik Carlos ini. Lihatlah betapa minatnya Carlos pada kesemua koleksi Adidas. Dia lebih banyak menghabiskan masa dengan melihat kesemua kasut yang terdapat di dalam kedai itu. Dia menjadikan pengumpulan kasut ini sebagai satu hobi.

adidas-new-york_carlos_ruiz5

Ini baru betul-betul peminat sejati. Macam kita zaman dulu-dulu. Tampal gambar artis di belakng pintu almari. Hihi. Tapi Carlos tetap tanam minatnya sepanjang hayatnya.

Untuk mencipta sejarah yang hebat ini, Adidas telah menghasilkan sepasang kasut yang diberi nama Adidas SPZL New York.

915704-klekt-adidas-spezial-new-york-normal

382Adidas New York SPZL Sneakers In Argentina Blue Men - Adidas Sneakers Hot Sale_4_LRG

“Dont Wait For The Perfect Moment, Take The Moment And Make It Perfect” – Zoey Sayward

Mengumpul lah dari sekarang, siapa tahu satu hari nanti minat dan hobi kita juga menjadi inspirasi untuk semua orang. Stay Positive!

kasut online

BOLEH TOLONG SHARE?

Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

Harap anda boleh tolong Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat info fesyen terkini 🙂

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Fa di link ini untuk berbincang. Tak perlu save contact 🙂

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *