KASUT YANG SESUAI DIPAKAI UNTUK BAKAL PENGANTIN

bridal-son-in-law-marriage-wedding-38569
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

bridal-son-in-law-marriage-wedding-38569

Kasut merupakan aset  utama untuk kehidupan seharian. Tak mungkin kita akan keluar rumah tanpa memakai kasut. Memandangkan cuti sekolah hamper tiba, mesti ramai yang bakal mendirikan rumah tangga jadi admin nak share beberapa tips untuk bakal pengantin supaya memilih kasut yang akan dipakai semasa majlis persandingan nanti. Mesti kita nak tampak lebih bergaya dan cantik jika kita memakai kasut yang selesa dengan busana yang dipakai pada hari persandingan.

Disini ada beberapa tips yang perlu anda ketahui untuk memberi keselasaan sewaktu memilih kasut.

KESELESAAN

Kalau baju yang kita pilih pun kita mahu yang selesa dipakai mestilah kasut juga begitu kan? Terutama pada hari bersejarah anda. Pastikan anda selesa dengan kasut yang akan dipakai itu. Pastikan saiznya tidak terlalu kecik atau terlalu besar. Kasut yang selesa dapat membantu anda untuk bergerak dengan lebih mudah.

pexels-photo-887732

KETINGGIAN DAN TUMIT

Yang ini berguna untuk pengantin lelaki dan juga perempuan. Pastikan kasut yang anda pilih itu tidak terlalu tinggi terutama untuk perempuan yang tidak biasa memakai kasut bertumit tinggi. Untuk lelaki pastikan kasut anda mempunyai tumit sedikit untuk menampakkan anada lebih bergaya dan juga berstail.

pexels-photo-893888

FABRIK

Yang ini juga penting terutama untuk kasut perempuan. Biasanya kasut perempuan sewaktu bersanding mesti ada sedikit labuci dan sebagainya pastikan fabric yang ada pada kasut anda tidak akan menyakitkan anda. tetpai fabric ini dengan sedikit manik pada kasut tersebut dapat menaikkan seri pengantin.

kasut online

pexels-photo-313707

CUBA SEBELUM HARI PERSANDINGAN

Ini paling penting ye semua. Pastikan sewaktu anda mencuba pakej baju pengantin anda dibutik, anda harus mencuba kasut yang anda akan pakai pada hari persandingan. Jangan terus pakai pada hari persandingan sebab ini boleh menyebabkan kasut anda terlalu besar atau kecik atau sebagainya dan ini boleh menyebabkan pergerakan anda nanti terganggu.

pexels-photo-318236

 

Kepada semua bakal pengantin, jangan lupa ikut tips ini supaya anda nampak lebih cantik pada hari bahagia anda ye 🙂

BOLEH TOLONG SHARE?

Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

Harap anda boleh tolong Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat info fesyen terkini 🙂

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Farah di link ini untuk berbincang. Tak perlu save contact 🙂

 

 

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *