Kasut boleh bergerak? Jum baca artikel ini

red-vintage-shoes-sport
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

Ha mesti korang terkejut kan baca tajuk artikel ini. Mana ada kasut yang boleh bergerak kan? sebenarnya ada. Cuma tak ada di Malaysia. Kalau korang nak tahu, kasut bergerak ni sebenarnya kereta tau. Kereta yang berbentuk kasut. Tak percaya? Jum baca artikel ini.

Macam yang admin cakapkan tadi, kereta berbentuk kasut ni tidak ada di Malaysia. Kereta berbentuk kasut ni hanya ada di China yang dicetuskan oleh sebuah syarikat Kasut Kang. Mereka mengambil masa selama 6 bulan untuk menyiapkan kereta elektrik berbentuk kasut. Kereta ini mempunyai had kelajuan 30km/j.hanya menggunakan bateri sepenuhnya dan mampu bergerak sehingga 20 miles. Menarik kan? Kereta ini hanya boleh memuatkan dua penumpang sahaja ya, termasuk pemandu. Tetapi apa kan daya kereta ini hanya dikeluarkan sebanyak 40 biji sahaja.

kasut online

a25a1800eab202fb557ae0f011a9ea50

Bila tengok gambar kat atas ni, admin pun rasa macam nak test drive je kasut ni. Sangat cool. Jum kita tengok lagi kereta elektrik berbentuk kasut yang ada.

BootmobileFlagshipLaunch1-e1326937808194

Cantik bukan? Cuba kita bayangkan, kita seorang sahaja yang mempunyai kereta seperti ini di Malaysia. Fuhhhhh. Semua makwe nak try hihih.

f1e8345762ed7c131b6eabf0c285d463

Warna merah ni melambangkan keberanian. Sesuai dipandu oleh kaum wanita , nampak garang dan berani. Tapi jangan berani sangat masa memandu, nanti terlanggar pokok pula 😀 

shoe

Antara kesemua kereta berbentuk kasut yang admin tunjuk sebentar tadi, yang ini paling popular di antara semua. Mesti semua nak tahu kenapa kan? Sebab nya kereta ini diperbuat daripada kulit lembu!. Mereka menggunakan sebanyak 5 ekor lembu untuk menyiapkan kereta ini. Kereta ini mempunyai panjang sebanyak 10 meter dan tinggi nya lebih dari 3 meter. Salah seorang jurucakap dari Kang Shoe mengatakan mereka telah mengeluarkan wang sebanyak 4,000 pound sterling untuk kereta ini. Kalau ditukarkan ke duit kita, agak-agak nya berapa la ye?

Idea-idea yang kreatif ini datangnya dari kita sendiri. Kalau korang ada bakat atau idea yang kreatif seperti ini, jangan lupa untuk menunjukkan bakat anda yang terpendam. Siapa tahu suatu hari nanti anda juga mungkin menjadi orang yang terkemuka dan mendapat nama dan juga muka anda terpapar di blog kasoot.my. Jangan pernah berhenti berusaha ya.

Jangan lupa sentiasa follow blog kasoot.my untuk dapatkan info-info yang menarik dan fakta yang gempak yang tak pernah korang tahu. Stay tuned!

BOLEH TOLONG SHARE?

Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

Harap anda boleh tolong Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat info fesyen terkini 🙂

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Farah di link ini untuk berbincang. Tak perlu save contact 🙂

 

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *