Kasut Baru? Kaki Melecet? Say No More!

ketiak
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

Kalau pakai kasut baru mesti melecet kaki kan? Melecet terjadi apabila berlakunya geseran pada kulit. Melecet akan terjadi bila kasut terlalu ketat, dan juga memakai stoking yang tidak sesuai. Kasut dah ketat? Kasut terlalu longgar? Taktahu size? Boleh whatsapp admin kasoot.my sekarang untuk dapatkan tips size yang betul!

melecet

Orang zaman dulu kata gigit belakang kasut untuk mengelakkan dari melecet kaki. Dah pernah cuba? Kalau tak menjadi, kita ada cara lain untuk mengelakkan dari kaki kita melecet kalau pakai kasut yang baru dibeli.

kasut online

Tips elakkan kaki dari melecet dengan cepat, mudah dan murah:

Pakai Plaster

Plaster ni boleh dibeli di farmasi. Letakkan plaster di tumit kaki. Pastikan plaster lebih besar dari tempat berlakunya geseran okay!

plaster

Deodorant

Ha ni deodorant tau. Semua orang ada kan ubat ketiak kan? Jangan lupa calit sikit kat tumit kaki okay tapi make sure deodorant tu yang jenis roll punya bukan spray tau.

ketiak

Stokin

Pastikan korang pilih stoking yang sesuai untuk kasut korang. Kalau ada masa lapang dirumah, pakailah kasut anda dengan stoking dan berjalan untuk beberapa jam untuk memberi kebiasaan pada kaki.

socks

Bedak Bayi

Taburkan bedak pada kasut anda. Ataupun taburkan bedak dalam stoking yang nak dipakai. Pastikan kaki kering dan taburkan sedikit di dalam kasut anda.

talcum

credit : huffingtonpost.com

Kentang

Kentang bukan sahaja sihat untuk dimakan tapi boleh juga digunakan untuk meluaskan kasut. Pastikan kentang yang bersih dan yang belum digoreng tau, dimasukkan ke dalam kasut dan biarkan semalaman.

potato

credit :brightside.me

BOLEH TOLONG SHARE?

Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

Harap anda boleh tolong Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat info fesyen terkini 🙂

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Farah di link ini untuk berbincang. Tak perlu save contact 🙂

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *