Jenama Sneakers Yang Di Luar Jangkaan Anda!

shoes
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

pexels

Kasut melambangkan personaliti seseorang. Biasanya kalau bercakap mengenai kasut kita mesti terfikir jenama yang terkemuka seperti Nike, Adidas, Puma, Vans dan juga Converse kan? Anda pernah terdengar brand kasut jenama Filing Pieces, Ryka? Admin juga tak pernah dengar, jadi kat sini admin nak kongsi sedikit info tentang brand yang famous  di luar dan dalam Negara. Ada lebih dari 14 brand yang jarang didengari but very tempting. Antaranya Filing Pieces, Ryka, Marcus Hanuy, ETQ.Amsterdam, Novesta, Diemme, EYTYS, Karhu, Common Projects, People Footwear, Buddy, Number 288, Saucony, dan Buscemi.

FILING PIECES

Filing pieces ditubuhkan pada tahun 2009 oleh seseorang yang bernama Guillaume Philibert. Filling pieces ini menggunakan material dari Itali untuk setiap kasut yang dihasilkannya. Filling Pieces juga pernah memenangi award sebagai Best Breakthrough Brand of 2014.INNER-CIRCLE-TRACE-SHARK-RUNNER-DESECT-ARMY-GREEN-2_1920x

Inner circle trace shark runner desect army green

MARCUS HANUY

Marcus dicipta oleh dua org kawan baik, Jamie Kang and Herbie Gerzie pada tahun 2015. Kasut ni lebih kepada High Top Classic Sneakers. Apa yang istimewa nya tentang kasut dan jenama ini ialah mereka telah mencipta 24K Gold – Plated Signature Screwdriver to allow interchange of your hardware maksudnya kita boleh adjust segala accessories yang ada pada kasut ni mengikut fashion kita tersendiri.

maxresdefault

Classic high top kruezberg

ETQ.AMSTERDAM

Bermula pada tahun 2010  dan sekarang mereka mempunyai lot kedai sendiri di Amsterdam, Netherlands. Kasut mereka sangat unik dan cantik dan sangat selesa bila dipakai. Mereka amat mementingkan kualiti yang baik untuk kepuasan pelanggan.

download

Low dim grey

NOVESTA

Bentuknya sama seperti sneakers tapi apa yang lain tentang Novesta ni kerana material yang mereka gunakan untuk membuat kasut 100% daripada natural rubber, cotton and linen. Mereka juga menggunakan Sensibility touch of European.

novesta-trainers-novesta-star-master-felt-shoes-avocado-transparent

Lot top sneakers

kasut online

EYTYS

Sneakers yang dihasilkan oleh EYTYS ni lebih trendy dan sesuai untuk semua peringkat umur. Selain dari kasut sneakers, EYTYS  juga ada menjual pelbagai jenis kasut yang lain.

200_86e8884c38-eytys_angelo-leather-cabernet-05-s_big

Angelo leather

KARHU

Nama Karhu ni maksud dia “bear” dalam bahasa Finnish. Karhu mencipta kasut yang sesuai untuk bersukan bagi kaum lelaki dan wanita. Mereka juga memperkenalkan Ortix Fix dan apa yang bestnya tema kasut Karhu lebih mengutamakan “sporty” design.

570414c94e30434aa1b8a7b4c9f504aa

Aria Helsinki run pack smoke green

COMMON PROJECTS

Ni brand kesukaan admin tau. Sebab kasut dia simple dan dorang juga produce colour yang cantik.

img_0507

The rio shroom brown

NUMBER 288

Sneakers ni khas untk kaum lelaki dan tak dapat dinafikan kasut ni memang sangat cantik dan unik.

download (1)

GRAND SENAKERS 

Kebanyakan brand yang admin sebut ni belum ada di Malaysia, ada yang dah ada dan ada yang belum release. Kalau rasa geram geram tu Jom lepaskan Geram tegok Kasut dekat Kasoot.my. Dah tengok jangan lupa beli okay heheh. Jangan lupa follow ig Kasoot.my untuk dapatkan tips-tips yang menarik serta dapat cuci mata tengok kasut – kasut yang berjenama dengan harga yang berpatutan.

BOLEH TOLONG SHARE?

Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

Harap anda boleh tolong Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat info fesyen terkini 🙂

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Farah di link ini untuk berbincang. Tak perlu save contact 🙂

 

 

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *