Cara menjimatkan wang untuk berbelanja

kasut-online
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

Kebiasaanya sewaktu shopping, siapa yang selalu membazir? Lelaki atau perempuan? Mesti ramai cakap perempuan. Sebenarnya kedua-dua sama sahaja. Bila dah shopping tu, nikmat dia rasa lain macam! Tambah pula dapat beli apa yang kita nak. Tapi harus beringat sebab pembaziran itu amalan syaitan. Tak baik tau. Bukan tidak boleh berbelanja, tetapi haruslah bejimat dan mengikut kemampuan masing-masing.

tip_jimat_2

Admin nak share tips macam mana untuk berjimat sewaktu membeli

Rancang barangan yang perlu dibeli

Buatkan list untuk barangan yang perlu dibeli. Andai kata nak ber shopping, list kan barang apa yang perlu dibeli. Baju ke seluar ke. Pastikan anda ikut list itu dan buatkan list barangan yang memang diperlukan sahaja.

AAAA

Beli barangan terpakai

Tak semua barangan terpakai itu buruk atau rosak. Ada yang elok tapi kena pandai cari. Kalau nak beli kasut boleh pm kiteorg je. Tak payah nak pening fikir lagi sebab harga dekat Kasoot.my ni murah sangat!

Ono-Bundle

Tawar-menawar

Acara tawar-menawar ini hebat dilakukan oleh kaum wanita. Haaa, tak pecaya? Cuba la hihi. Sesetengah kedai mengambil untung yang terlampau tinggi tapi kasoot.my tak ambil untung banyak jadi boleh lah bergaya dengan kasut yang hebat dan menarik.

menawar baju

kasut online

Menabung

Sekiranya anda berminat dengan sesuatu barang contohnya kasut Yeezy Boost yang harga ratusan tu, anda boleh mula menyimpan wang. Menabung ini amalan mulia, ia bukan sahaja boleh membantu anda dalam pengurusan wang malah menabung dapat membantu anda sekiranya ada sebarang kecemasan yang perlu menggunakan wang jadi anda dah tak perlu risau sekiranya kekurangan wang kerana anda ada wang simpanan yang boleh menyelamatkan anda pada waktu kesempitan. Jadi menabung lah dari sekarang.

1-49

Membeli mengikut kualiti

Yang ini paling penting. Carilah barangan yang beul-betul berkualiti dan menepati citarasa anda. Jangan sesekali membeli hanya kerana nampak cantik tetapi tidak mempunyai kualiti yang baik. Kasut yang berkualiti boleh tahan lama. Jangan membazir membeli yang tiada kualiti. Kasoot.my jual yang berkualiti tau, jangan risau!

184137348

Rajin baca blog Kasoot.my

Haaaaa yang ni paling utama la! Hihi sebab kami selalu share tips-tips yang berguna serta tips yang murah dan berpatutan yang anda boleh manfaatkan sendiri dalam kehidupan seharian anda.

Taktahu nak tengok blog kasoot kat mana? jum click gambar kat bawah ni

KASOOT-NEW-2-300dpi-300x161

 

BOLEH TOLONG SHARE?

Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

Harap anda boleh tolong Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat info fesyen terkini 🙂

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Fa di link ini untuk berbincang. Tak perlu save contact 🙂

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *