Bergaya Hanya Dengan Sepasang Sandal

HM-Folk-Style-2016
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

Biasanya admin akan kongsikan tips untuk kasut sneakers atau kasut sukan sahaja, tapi harini admin nak kongsikan tips untuk sandal pula. Boring lah asyik berkasut je. Jum kita bersandal pula hehe.

Setiap orang mempunyai citarasa yang berlainan. Sama ada lelaki atau pun perempuan. Ada yang suka bertali ada yang tidak suka bertali.

Jadi admin nak kongsi tips untuk pemilihan sandal yang simple dan style.

45484144_020_bBENTUK SANDAL

Sebelum kita membeli sepasang sandal mahupun kasut kita mestilah tahu bentuk sandal tersebut terlebih dahulu. Macam mana cara untuk tahu bentuk sandal? Lihatlah kaki anda, kasut yang cantik ialah kasut yang bila dipakai itu sesuai dengan kaki kita. Sekiranya kaki kita jenis tirus carilah sandal yang depannya juga tirus.

bentuk-sandal

SAIZ SANDAL

Tak kira kita beli kasut jenis apa pun kita pasti akan mencari saiz yang sesuai dengan kita. Untuk sandal, anda boleh ambil saiz yang lebih sedikit daripada saiz kaki anda. Tapi bukan saiz yang terlalu besar. Contoh anda biasa pakai saiz 8, anda boleh ambil saiz 8.5.

maseursizechart_19

0d9cbc2f-b5ea-46ad-8bf0-8b9fcc8b10a8

PENGALIRAN UDARA

Sandal yang dipilih itu mestilah mempunyai ruangan udara yang cukup. Ha macam mana nak tahu sandal itu ada pengudaraan yang cukup? Senang saja! Carilah sandal yang depannya terbuka. Aip! Tapi kita mesti ingat tips yang pertama tadi. Cari sandal yang mempunyai bentuk yang sesuai. Ha lupa la tu.

4403908_you_and_me_bleed_the_same_light

WARNA SANDAL

Pemilihan saiz dan juga bentuk menjadi perkara utama dalam memilih sandal tetapi pemilihan warna juga memainkan peranan yang penting dalam bergaya. Anda boleh memilih warna yang ala ala nude atau boleh sahaja anda memilih warna terang sekiranya anda memakai pakaian yang berwarna gelap.

014

ego-official-sandals

kasut online

BOLEH TOLONG SHARE?

Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

Harap anda boleh tolong Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat info fesyen terkini 🙂

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Fa di link ini untuk berbincang. Tak perlu save contact 🙂

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *