Bangga! Lelaki Malaysia Ini Antara Pengumpul Kasut Adidas Terbanyak Di Dunia

kasut-online2
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

Tak sangka yang brother dari Malaysia ini antara pegumpul kasut ADIDAS terbanyak di dunia! Namanya Amy Syah Faiz berasal dari Tanjong Karang, Selangor. Orang Selangor , The Red Giant boleh laa wat modal nak bangga yea . Brother Amy Syah Faiz, berumur 29 tahun ini antara pengumpul tegar kasut-kasut ADIDAS sehingga tersenarai di dalam buku collectors ADIDAS dI United Kingdom.

kasut-online4kredit foto:thevocket.com

Bermulanya kisah cinta Amy Syah Faiz dengan kasut ADIDAS ni bermula pada umur seawal 16 tahun, ketika itu dia mendapat hadiah kasut “ADIDAS SAMBA” pertama dari pakciknya , dari situ Amy Syah mula meminati kasut ADIDAS dan menanam impian untuk mengumpul kasut ADIDAS. Namun pada waktu itu dia hanya simpan sahaja impian dek kerana masih bersekolah dan belum stabil.

Collection kasut ADIDAS milik Amy Syah Faiz ni memang superb! Bermula dengan kasut-kasut general release, kemudian limited edition, vintage Adidas, collectable item, dan ada juga kasut-kasutnya yang limited release dari eropah . Buat pengetahun semua kasut ini memang tak pernah masuk malaysia pun!. Passion Amy Syah sebagai pengumpul tegar kasut ADIDAS ni buat admin jealous dengan dia. Salute!

kasut-online

kredit foto:thevocket.com

Brother Amy Syah Faiz ni antara organizer untuk event “Three Stripes Maniac” pada awal Januari 2016 di mana group tersebut berjaya kumpulkan hampir 600 pasang kasut Adidas pelbagai jenis, limited, vintage dan lain-lain untuk buat show kepada umum. Dibawah ini merupakan kasut yang agak rare yang ada sekali dalam expo tersebut, milik seorang peniaga bundle di Campbell , Kuala Lumpur. Hebat tak collector Malaysia?.kasut-online5kredit foto : thevocket.com

Brother Amy Syah Faiz ni juga merupakan antara yang tersenarai sebagai collector dalam buku yang bertajuk ‘Adidas Only Addiction’ (AOA) ,

banner-animationBuku yang dijayakan oleh  sebuah group rahsia true collectors yang berpengkalan di United Kingdom.. Ramai true collectors dari seluruh dunia disenaraikan di dalam buku AOA termasuk Amy Syah Faiz dan 4 orang lagi orang Malaysia.Amy Syah Faiz berbangga kerana di muka surat hadapan terdapat gambar koleksi kasut berserta namanya. salute lagi sekali!

kasutonline6

kredit foto : thevocket.com

Brother Amy Syah Faiz Juga berkata:

Adidas meletup market around 2-3 tahun ni. Maybe antara sebab why people collect Adidas. Macam emas, beli dengan harga RM500, around 2-3 tahun boleh naik sampai RM2000 depend on how rare they are.

But passion lebih bernilai dari wang ringgit. Kadang-kadang satu kepuasan yang tak dapat dibeli dengan wang ringgit.

Tapi as I mention earlier, shoe game if you play well, boleh jadi kaya-raya. Likeharga akan always naik, and new comers will always exist.

Lebih-lebih lagi sekarang ramai peminat-peminat bola di Malaysia yang terikut culture ultras and hooligan European countries di mana most of them wearing Adidas shoe to stadium.

So bagi saya, money come second after passion. Sesuatu kepuasan yang susah digambarkan. Tapi to be honest la, kalau luck memang jadi investment. kredit : thevocket.com

Admin berbangga dengan anak Malaysia yang sudah menempah nama di arena antarabangsa dalam industri kasut ni, at least Malaysia juga turut dikenali di arena antarabangsa. Semoga KASOOT juga boleh menempah nama seperti beliau menjadi Portal Kasut No 1 Malaysia dan Portal Kasut Online yang dikenali di Malaysia. 🙂

BOLEH TOLONG SHARE?

Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

Harap anda boleh tolong Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat info yang bermanfaat ini 🙂

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Zira di 012-9418249 untuk berbincang.

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *