Aduh! Kasut Ketat, Apa Nak Buat?

pexels-photo-84947-large
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

Dira hari ini dia happy sangat, tunggu abang posmen hantar kasut PRADA Dira beli online .3 minggu tunggu sebab beli from overseas. Based on ETA suppose to be sampai hari ni. Masa yang ditunggu pun akhirya tiba, sampul poslaju dibuka , kotak harum bau kedai kasut memang cantik! Dira pun start sarung kasut PRADA dia tu , muka berseri-seri tak sabar nak guna masa annual dinner company nanti baru vogue! Sekali kasut kecik laaa pulakkkkk tak muat! Muka berseri-seri tadi bertukar jadi hiba sedih…rasa nak nangis jeee!

image

kredit foto : loverofsadness

Relaksss, sebelum rasa nak nangis tepi katil tu meh kami cuba bagi solusinya .

banner-animation

Sebenarnya, walaupun kita mungkin terbeli kasut satu saiz lebih kecil atau kasut kita ketat sampai melecet kaki , ada cara untuk longgarkan sedikit supaya kita lebih selesa, jangan tak pakai kan dah bazir

Caranya:

1.Letak Air dalam Plastik Sandwich

kasut

kredit foto : era.fm

2.Next, plastik sandwich yang dah ada air tu masuk dalam setiap satu kasut anda yang ketat.

kasut2

kredit foto : era.fm

3.Kemudian masukkan ke dalam peti sejuk dan biar hingga ianya beku.

kasut3

kredit foto: era.fm

4.Bila dah beku, biarkan ais cair dan keluarkan daripada kasut

kasut4 kredit foto : era.fm

Insyallah , kasut yang dahulunya sedikit ketat dah semakin selesa dipakai .

BOLEH TOLONG SHARE?

Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

Harap anda boleh tolong Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat belajar ilmu yang bermanfaat ini 🙂

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Zira di 012-9418249 untuk berbincang.

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *