ADIDAS Hasilkan Kasut Dari Sampah Plastik Laut

kasut
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

Pernah tak anda terfikir yang sampah sarap dan plastik terbiar di Lautan boleh menghasilkan kasut sukan? Buat pengetahuan semua, plastik adalah salah satu bahan yang paling sukar untuk terurai secara biologi, mengikut kajian ianya mengambil masa selama 20 tahun untuk terurai secara biologi! ADIDAS telah muncul sebagai jenama barangan sukan pertama telah menghasilkan kasut dari sampah plastik di lautan

kasut

Bekerjasama dengan sebuah organisai alam sekitar Parley For The Oceans, keduanya menghasilan sebuah Running Shoes yang hebat! Material sebelah atas kasut ini diperbuat daripada plastik dan sisa jaring yang diambil dari Persisir Pantai Maldives.

banner-animation

Kedua-dua material ini telah diubahsuai untuk menghasilkan serat benang menggunakan teknologi Tailored Fibre milik ADIDAS.

kasutEdisi terhad kasut ini telah dilancarkan pada sambutan Hari Laut Dunia oleh ADIDAS dan Parley Of The Oceans di acara “Parley Talks Ocean,Climate.Life” pada tahun 2015 di New York. Buat masa ini ADIDAS telah menghasilkan 50 pasang sahaja kasut edisi terhad ini dan diberi nama sebagai “ADIDAS X Parley”.

kasut

Idea penghasilan kasut ini juga telah mendidik manusia sejagat untuk lebih novatif dan kreatif demi menjaga Alam Sekitar. Kasut Adidas X Parley ni Memang Cun!!

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Zira di 012-9418249 untuk berbincang.

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *