Adidas Ashington Mengenang Jasa Pemain Bola Sepak

Sir-Robert-Bobby-Charlton-es-c_54353150012_54115221152_960_640
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

Adidas merupakan satu brand yang terkemuka di dunia. Kasut-kasut yang dihasilkan oleh Adidas sudah semestinya mempunyai keunikan dan keistimewaannya sendiri.

Adidas telah mencipta sepasang kasut bernama Adidas Ashington sempena mengenang jasa wira bola bola sepak England dan juga Manchester United iaitu Sir Bobby Charlton. Nama Ashington ini diambil sempena tempat asal Sir Bobby.

adidas-Ashington-2

Sir Bobby merupakan penjaring gol terbanyak untuk pasukan Manchester United dan juga pernah menjuarai Piala Dunia pada tahun 1966.

CvHv9s8XYAAPMIF

kasut online

Kasut ini telah dijual pada tahun 2016 yang lalu namun kasut ini masih lagi dikenali sehingga sekarang kerana keunikannya yang tersendiri. Kasut ini mempunyai rekaan menarik dengan warna hitam dan dihiasi dengan jalur putih dan perkataan Ashington itu diwarnakan dengan warna gold.

Size-x-adidas-Ashington-4

Apa yang menariknya lagi, bukan sahaja perkataan di tepi kasut itu berwarna tetapi di bahagian belakang kasut juga terdapat logo yang menampilkan “Red Devil” sebagai mengenang saat – saat indah Bobby ketika pada masa itu.

Kasut ini dijual di butik Adidas sendiri dan juga dijual di E-bay. Kasut ini masih dicari oleh peminat-peminat Adidas dan juga peminat Sir Bobby Charlton.

chaussures-lifestyle-adidas-ashington-5

Sir-Robert-Bobby-Charlton-es-c_54353150012_54115221152_960_640

“Some people tell me that we professional players are soccer slaves. Well, if this is slavery, give me a life sentence” – Bobby Charlton

 

BOLEH TOLONG SHARE?

Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

Harap anda boleh tolong Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat info fesyen terkini 🙂

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Fa di link ini untuk berbincang. Tak perlu save contact 🙂

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *