5 Jenis Stokin Yang Dipakai Golongan Wanita

kasut-online
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

KASOOT , portal kasut online ingin membicarakan topik yang agak rare hari ini ūüôā . Topik yang nak dibincangkan ialah “stokin”, ape ke hal plak nak cerita pasal stokin? penting ke? Stokin diketahui umum untuk melindungi kaki dari habuk,kotoran,air dan panas terik cahaya matahari. Kegunaan stokin sangat penting dikalangan pelbagai lapisan masyarakat, bergantung kepada aktiviti outdoor dan indoor yang mereka lakukan. Semua jenis stokin tersedia di pasaran mengikut kehendak pembeli daripada kegiatan harian sehinggalah ke pejabat , bersukan dan keluar berjalan.

Namun sesetengah orang tidak gemar memakai stokin kerana kaki cepat berpeluh dan berbau , amat memalukan! Mengapa perkara ini berlaku? mungkin disebabkan kasut  yang  tidak  sesuai  dengan  saiz kaki, terlalu sempit mengakibatkan ruang udara pada kaki menjadi sesak , senang kata kurangnya ventilation . 

Kami di KASOOT sebuah portal kasut online sangat mementingkan perkara ini janji pelanggan puas hati denagn size ūüôā

banner-animationPerkara penting yang juga perlu dititikberatkn semasa membeli kasut online , pastikan size yang dibeli itu sesuai, ini kerana size yang ketat menyebabkankan kurang ventilation lalu peluh boleh berpadu dengan bakteria dan menghasilkan bau yang kurang menyenangkan. Perkara ini mungkin pernah terjadi di kalangan anda semua at least sekali seumur hidup. Ini mungkin dipengaruhi oleh jenis kain stokin yang berkemungkinan tidak sesuai dengan kaki anda. Nampak seperti simple, tapi sekali dah terkena depan kawan-kawan malu beb! Sekiranya anda membeli kasut online dari KASOOT, kami menekankan konsep yang sangat best ! customer boleh return balik kasut yang dibeli sekiranya size tidak kena itu yang penting!

kasut-onlinekredit foto:onegoodthingbyjillee.com

Ada¬†¬†huraian¬†¬†serba¬†¬†sedikit¬†¬†mengenai¬†¬†stokin , dan lebih menarik kami lebih fokus pada ¬†jenis stokin yang dipakai oleh golongan wanita! . Kenapa wanita? sebab wanita je yang banyak jenis stokin ni, tangan pun ada stokin! Mungkin satu hari nanti KASOOT tidak hanya menjual kasut online¬†tetapi juga menjual stokin ! Baiklah actually¬†perkataan¬†¬†stokin ¬†berasal ¬†daripada¬†¬†negara¬†¬†latin¬†¬†iaitu¬†¬†‚Äú¬†soccus‚ÄĚ, ianya berperanan meliputi kaki agar anda merasa selesa dan melindungi kaki dari tercedera dan kesejukan. Stokin diperbuat daripada jenis serabut yang berlainan yang terdiri daripada serabut asli dan serabut tiruan. Serabut asli adalah seperti kapas dan bulu biri-biri. Lycra,spandex, coolmax, acrylic merupakn contoh serabut jenis tiruan ¬†. Sesetengah reseller kasut online¬†juga menyediakan pakej beli kasut percuma stokin, anda harus rebut peluang ini ūüôā

kasut-online

Dibawah ini kami senaraikan antara stokin top yang sering dipakai oleh golongan wanita, beli kasut online¬†jangan lupa beli stokin sekali ūüôā

banner-animation

Legging

Sangat  familiar  di kalangan wanita yang  suka  menggayakan  skirt mini atau dress  pendek. Warna seakan serupa dengan wana kulit, dan merupakan pelengkap kepada wanita . Memang sesuai kalau kaki nampak tak berapa cantik dan berparut boleh disorok dengan legging! selain daripada itu legging juga berfungsi untuk menghangatkan kaki elak kesejukan bagi mereka yang bekerja di tempat yang berhawa dingin. ini akan menampilkan bentuk kaki yang menarik dan cantik. Warna coklat dan hitam biasanya menjadi pilihan.

kasut-online1kredit foto:http:www.hipwee.com

Thigh High

Stokin berukuran panjang sampai ke paha, tidak meninggalkan bekas ataupun rasa sakit. biasanya tetap pada posisi tidak jatuh kerana adanya silicone strip yang berada di bahagian atas thigh high. Kebiasaannya lebih tebal berbanding pantyhose.

kasut-online-2

kredit foto :therafirm.com

Pantyhose

Sangat  famous  di kalangan  wanita,  kerana  bentuknya  seumpama  seluar  panjang,  dan ada  pelbagai  jenis iaitu sheer waist, suspender dan crotchless. Dibuat dari nylon, digabungkan antara celana dan seluar bentuknya seakan seluar

kasut-online-4kredit foto: legendcompressionwear.com

Sheer Socks

Bersifat  transparent, dan juga  nipis  sebab  itulah  kainnya  mudah  rosak. Harus  teliti  semasa memakainya  untuk elakkan  kerosakan  apabila  terkena  benda  tajam atau  kasar..

kasut-online-5

kredit foto:http:makemeheal.com

Fishnet

Stokin jenis berjaring ini sesuai untuk mereka yang berjiwa metal atau punk. Harus diingat ianya tidak sesuai menggayakan stokin ini bersama dress . Nampak pelik, jangan pula dikatakan sebagai mangsa fesyen tapi ramai juga yang gemar memakai stokin jenis ini terutama sekali golongan remaja

kasut-online-6kredit foto:catalo.com

Anda tahu sesuatu?Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

SHARING IS CARING!

Harap anda boleh tolong¬†Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat manfaat ūüôā

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Zira di 012-9418249 untuk berbincang.

 

 

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini ‚ÄúFit Your Feet‚ÄĚ ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *