5 Icon Yang Menjadi Kolaborasi Buat Converse

1437730384_converse_F
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

Converse yang sentiasa mengekalkan keistimewaan jenama nya dengan berkolaborasi bersama ikon-ikon yang lain untuk menghasilkan kasut yang lebih unik dan menarik. Converse masih menggunakan logo ikon nya iaitu Chuck Taylor sehingga kini.

170322-mrv

Converse telah berjaya menjadi ikon dalam budaya pop. Bukan sahaja orang biasa malah artis juga meminati kasut Converse ini. Kasut Converse ini menjadi pilihan utama untuk pemain skateboard kerana kasut ini mempunyai potongan yang sesuai.

cons-seitenbanner

Semenjak Converse telah menceburi bidang fesyen, jenama itu menghasilkan produk yang dilakukan bersama artis-artis terkemuka, tokoh ikon dan juga jenama fesyen yang terkenal.

andy-warhol-converse-chuck-taylor-all-star-1

CONVERSE X ANDY WARHOL

Kasut ini telah dilancarkan pada tahun 2015. Kasut ini mempunyai potongan Hi-Cut dan juga Low-Cut dengan mempunyai coraknya yang tersendiri. Corak-corak kasut ini diilhamkan melalui artis-artis seni yang lahir dari underground.

converse-andy-warhol-marilyn-monroe-mens-womens-unisex-all-star-hi-pink-black-trainer

kredit foto : www.rojakdaily.com

PirulaCONVERSE X KURT COBAIN

Kasut ini dihasilkan pada tahun 2008 yang membawa pengiktirafan kepada penyanyi terkemuka di America iaitu Kurt Cobain. Beliau amat diminati dan disegani oleh orang Amerika malah satu dunia juga mengenali Kurt Cobain. Dengan kemunculan kasut ini mampu mengingatkan kita kepada penyanyi terkemuka ini.

super-mario-bros-converse-chuck-taylor-all-star-kids-02-570x427

Converse X Nintedo

Kasut ini telah dihasilkan pada tahun 2011. Ikon untuk kasut ini ialah game yang menjadi kegilaan remaja zaman dahulu iaitu Super Mario. Siapa yang tak pernah bermain Super Mario?

Converse-Chuck-Taylor-All-Stars-Super-Mario-Bros-2306

Menarik bukan kesemua design yang dihasilkan oleh Converse? Taktahu dekat mana nak cari kasut macam ni? Jum risik harga dulu dekat Kasoot.my.

kasut online

 

BOLEH TOLONG SHARE?

Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

Harap anda boleh tolong Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat info fesyen terkini 🙂

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda! Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Fa di link ini untuk berbincang. Tak perlu save contact 🙂

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini “Fit Your Feet” ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *