4 Cara Keringkan Kasut Sekolah Yang Pernah Anda Buat

kasut online1
Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

Tahun 2017 dah sebulan berlalu, ada diantara pelajar-pelajar tahun 1 yang dah bersekolah hampir sebulan , memang macam-macam ragamnya ๐Ÿ™‚ . Bagi mereka yang sudah dewasa , kenangan di zaman persekolahan mampu membuatkan anda tersenyum seorang , bukan apa.. ada perkara yang mungkin boleh menggeletek jiwa! termasuklah bermacam-macam idea untuk mengeringkan kasut sekolah anda sepantas yang boleh, almaklumla karang tak pasal-pasal kena denda sebab tak pakai kasut sekolah

kasut online1

Jom kita sama-sama review idea keringkan kasut sekolah yang mungkin anda pernah buat satu ketika dahulu ๐Ÿ™‚

kasut onlineKipas Duduk

Kaedah nombor 1 yang paling senang dan kerap digunakan adalah dengan menggunkaan kipas duduk! ,perlu diingat yang kasut sekolah anda yang basah itu perlulah dicuci dengan bersih sebelum dikeringkan untuk mengelakkan bakteria merebak. Kebiasaanya kasut akn dibiarkan semalaman dihadapan kipas untuk memastikan ianya kering . Tetapkan kelajuan maksima agar kasut anda cepat kering!

kasut online

Pengering Rambut

Yezza…pengering rambut! Ini memang kaedah yang paling cepat kalau nak compare dengan cara pertama tadi . Biasanya pelajar perempuan la yang biasa guna kaedah macam ni, untuk pelajar laki jarang guna kaedah macam ni kecuali die ‘pow‘ maknye punye pengering rambut ๐Ÿ˜› Nak guna pengering rambut tu kene berhati-hati sikit jangan sampai terbakar dibuatnya, gunakan secara berkala bermaksud bahagi-bahagikan dalam 3 atau 4 kali macam tu untuk setiap pengeringan supaya kasut benar-benar kering dan pengering rambut omak ekau tu tak rosak ๐Ÿ˜› Tak pasal-pasal.

kasut online1

Peti Sejuk

Kaedah yang agak efektif untuk mengeringkan kasut! Sekiranya pengering rambut dan kipas duduk tidak available,anda mungkin boleh menggunakan peti sejuk untuk mengeringkan kasut sekolah ๐Ÿ™‚ Peti sejuk menggunakan konsep penyejukan melalui proses penyejatan cecair freon., cecair freon dipamkan melalui injap di dalam peti sejuk dan kemudiannya menyejat dan menjadi wap dengan kadar yang tinggi, proses ini menyebabkan tenaga haba diserap dari sekeliling peti sejuk jadi tenaga haba inilah yang boleh diguna pakai untuk mengeringkan kasut sekolah anda! Di bahagian belakang peti sejuk merupakan tempat yang paling efektif disitu juga terletaknya compressor.

kasut online2

Surat Khabar

Kaedah yang takdela tradisional sangat, memerlukan surat khabar yang banyak , tapi admin nak pesan sini jangan di ‘pow’ย pula surat khabar yang ayah korang baru beli eaa bukan ayah je yang goram, admin pun boleh goram dibuatnye hehe. Caranya adalah dengan meremukkan surat khabar itu banyak-banyak dan masukkan ke dalam kasut untuk menyerap basah pada kasut. Lakukan berulang kali , tetapi cara ini taklah mampu mengeringkan kasut sekolah keseluruhannya . Selepas selesai bolehlah menggunakan kipas duduk atau peti sejuk untuk mengeringkan kasut sekolah dengan lebih menyeluruh.

kasut online3

Itulah dia 4 cara biasa orang Malaysia pernah keringkan kasut sekolah , salah satu kasut yang perlu dipakai tiap-tiap hari dan paling cepat kotor itu sebab macam-mcam idea kreatif boleh timbul, biasalah manusia bila terdesak memang macam-macam idea boleh datang ๐Ÿ™‚

Anda tahu sesuatu?Kami pasti artikel ini sangat bermanfaat untuk anda dan juga ramai kawan-kawan lain di luar sana.

SHARING IS CARING!

Harap anda boleh tolongย Share artikel ini supaya lebih ramai yang dapat manfaat ๐Ÿ™‚

kasut online

[PENGUMUMAN] Sedang mencari kasut sukan/sneakers/sandal yang berkualiti , up to date dan harga mampu milik? Jom kami KASOOT portal kasut online pertama di Malaysia bantu anda!ย Klik di sini untuk maklumat lanjut atau whatsapp Cik Zira di 012-9418249 untuk berbincang.

Share Artikel Ini !
Share on FacebookShare on TumblrShare on Google+Tweet about this on Twitter

by kasoot

Portal ini disediakan khas untuk menyebarkan sebarang informasi yang berkaitan dengan jenama-jenama kasut yang popular di dunia dan juga untuk berkongsi sebarang tips yang berguna mengenai kasut. Misi KASOOT amat mudah, sesuai dengan slogan syarikat ini โ€œFit Your Feetโ€ ianya bertujuan membantu seramai mungkin rakyat Malaysia memliki kasut,sneakers, dan kasut sukan dengan harga yang mampu milik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *